Látogatók összesen: 976530

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 10 vendég van a webhelyen.

Lakossági Tájékoztató

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály levegőtisztaság-védelmi lakossági tájékoztatója az alábbi linken olvasható:

 

Lakossági tájékoztató

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának lakossági tájékoztatása

  
Nyíregyházán – a Széna téren található légszennyezettség mérő automata állomás mérési adatai szerint – a szálló por 10 mikrométer szemcseméret alatti frakciója többször meghaladta a 24 órás tájékoztatási küszöbértéket (75 mg/m3) az elmúlt napokban:
 
2015.10.31.: 86,3mg/m3; 2015.11.01.: 84,8 mg/m3;2015.11.02.: 80,4 mg/m3;2015.11.04.: 82,6mg/m3
 
Az utóbbi két napban a szálló por 10 mikrométer szemcseméret alatti frakciója már a 24 órás riasztási küszöbértéket (75 mg/m3) is meghaladta:
 
2015. 11.05-én 124,4 μg/m3; 2015. 11.06-án 134,4 μg/m3.
 
A rövidtávú, regionális meteorológiai előrejelzések szerint, a levegőminőségben vasárnapra várható átmeneti javulás.
 
Vasárnap többször erősen megnövekszik a felhőzet, kisebb eső is előfordulhat, a délies szél még többnyire mérsékelt (10-25 km/h) marad. Hétfőre átvonul egy hidegfront, csökken a felhőzet, a magasban jelentősen lehűl a levegő, ami végleg felszámolja az inverziót. Ezzel együtt megélénkül (25-40 km/h) az északnyugatira forduló szél.
 
A kedvezőtlen meteorológiai körülmények – magas légnyomás, csapadékmentes idő, szélcsend – miatt a kibocsátott szennyező anyagok magasabb légkör felé való felhígulása akadályozott. Éjszakánként az erős felszín alapú inverzió miatt a kibocsátott szennyezőanyagok a felszín néhány tíz méteres rétegében megrekednek.
 
A szálló por (PM10) szennyezettség a tegnapi nap folyamán a déli, kora délutáni órákban is magas volt, ezért lehetőleg kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát, vagy sporttevékenységet, és a szellőztetést a déli, kora délutáni órákban végezzék.
 
A légszennyezettség további romlását elkerülendő kérjük, kerüljék a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan, valamint fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.
 
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a füstköd-riadó riasztási fokozata értelmében tilos a kerti hulladék (pl. avar, fanyesedék, stb.) és a lábon álló növényzet (pl. tarló) nyílt színi égetése a mai naptól!
 
A szálló por egészségügyi hatásai a következők: A porrészecskék ingerlik, esetleg sértik a szem kötőhártyáját, a felső légutak nyálkahártyáját. A
10 mikronnál kisebb porrészecskék lejutnak a tüdőhólyagokba. A tüdőelváltozást befolyásolja a belélegzett por mennyisége, fizikai tulajdonságai
és kémiai összetétele. A por belégzése a légzőszervi betegek (asztma, bronchitis) állapotát súlyosbítja, csökkenti a tüdő ellenálló képességét a fertőzésekkel, toxikus anyagokkal szemben. A porrészecskék toxikus anyagokat (pl. fémeket, karcinogén, mutagén anyagokat), valamint baktériumokat, vírusokat, gombákat adszorbeálnak és elősegítik bejutásukat a szervezetbe.
 
Veszélyeztetettek a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek. Javasoljuk, hogy ők kerüljék a szabadban való hosszabb idejű tartózkodást, és a szellőztetést lehetőleg a déli, kora délutáni órákban végezzék.
 
 
A légszennyezettséggel kapcsolatos adatok, aktuális információk folyamatosan elérhetőek a www.levegominoseg.hu honlapon, illetve a Főosztály honlapján: http://ftvktvf.zoldhatosag.hu.
 
Együttműködésüket előre is köszönöm.
 
 
Nyíregyháza, 2015. november 7.
 
Kozma Péter
kormánymegbízott
nevében és megbízásából
 
Rozinka Zsolt Illés
Környezetvédelmi és Természetvédelmi
Főosztály
főosztályvezető
 

Lakossági Tájékoztató

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály levegőtisztaság-védelmi lakossági tájékoztatója az alábbi linken olvasható:

 

Lakossági Tájékoztató

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály levegőtisztaság-védelmi lakossági tájékoztatója az alábbi linken olvasható:

 

Lakossági Tájékoztatás 2015.11.02

Kitüntetés

 Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter Úr az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából Elismerő Oklevelet adományozott a környezetügyi ágazat területén végzett négy évtizedes példaértékű munkája elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából Puki Istvánnénak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya ügykezelőjének.

Tájékoztatás

 Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Főosztályunkon 2015. augusztus 21-én (pénteken) az ügyfélfogadás szünetel

Tájékoztatás

 Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Kormányhivatalunkon  2015. augusztus  7-én (pénteken) és augusztus 8-án (szombaton) pénteki munkanap szerint az ügyfélfogadás ideje: 800 –1200 óráig tart.

Kitüntetés

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár úr Környezetünkért Emlékplakettet adott át Molnár Sándornak, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kormányhivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztálya ügyintézőjének, a korábbi felügyelőség stabil gazdasági alapjainak megteremtése, a kormányhivatali integráció zökkenőmentes lebonyolítása érdekében végzett munkája elismeréseként.

 

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Főosztályunkon 2015. június 26-án (pénteken) az ügyfélfogadás szünetel.

 

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. tv. 93. § (2) bekezdése alapján július 1-je a Köztisztviselők Napja, amely a közigazgatási szerveknél munkaszüneti nap. Ennek megfelelően 2015. július 1-én (szerdán) Főosztályunkon a munka és az ügyfélfogadás szünetel.

Tájékoztatás

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2015 évben is

kiemelt figyelmet szentel az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének

növelésére, a megelőzési felhívások propagálására, a rendőrségről

alkotott pozitív kép erősítésére, a bűncselekmények felderítésére,

megelőzésére. 

 

Vízparti veszélyek

Vakáció

Elérhetőség

4400 Nyíregyháza,
Kölcsey u. 12-14.

Pf.: 246

 

felsotiszavideki [at] zoldhatosag [dot] hu (E-mail)
 
Számla szám:
10044001-00299695-00000000
 
  
Ügyfélfogadási idő:

hétfő és péntek
8.00-12.00

szerda
8.00-12.00
13.00-16.00

 

Hírdetmények

 OLM
 Téka program

Vadonleső

Zöldfesztivál