Tájékoztatás

A fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 66/2015. (III. 30.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése értelmében a környezetvédelmi és természetvédelmi felügyelőségek 2015. március 31-ével megszűntek. A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség általános jogutódja a rendelet 3. számú 5. pontja szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal.
A felügyelőségek környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és szakhatósági hatásköreit 2015. április 1-jétől a kormányhivatalok gyakorolják. A hatáskörök a szervezeti átalakulástól függetlenül változatlanok maradtak!
Az ügyintézés továbbra is a Nyíregyháza Kölcsey u. 12-14. szám alatt történik, az ügyfélfogadás rendje is változatlan, postai, a telefonos (fax) elérhetőségek sem változtak.
A rendelet értelmében változott azonban az a földrajzilag lehatárolható terület ahol a kormányhivatal, mint környezetvédelmi és természetvédelmi hatóság a hatásköreiben eljárhat (illetékességi terület). A környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és szakhatósági hatáskörök gyakorlására a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén jogosult.
A felügyelőség korábbi számlaszámai megszűntek, az igazgatási szolgáltatási díjakat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal számlaszámára kell ezt követően befizetni!
A szervezeti átalakítástól függetlenül továbbra is biztosítjuk az ügyintézés zavartalanságát! A további változásokról (e-mail címek, számlaszámok, honlap) folyamatosan tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket!