„Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013”

Felügyelőségünk, mint kedvezményezett, a „Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” pályázati felhívás keretében támogatást nyert a „Vízminőségi kármentesítési és kármegelőzési intézkedések  Nagybocskón (Velikiy Bychkiv), a volt Erdőkombinát területénUkrán – Magyar együttműködésben” című projekt megvalósítására.

A pályázatban a Nagybocskó területén 1868-tól az 1990-s évekig működtetett erdőkémiai kombinát által visszahagyott szennyeződés kármentesítésére készítünk műszaki beavatkozási tervet. A terület alatt az előzetes felmérések alapján jelentős fenol szennyezettség található mely az üzemtől pár száz méterre található Tisza folyó felé mozog. Ebben a pályázatban csak a kármentesítési terv kidolgozására nyílt lehetőség, a területen található egyéb veszélyes anyagok, hulladékok ártalmatlanítására nem.

A támogatási szerződés aláírására 2010. október 15.-én került sor. A projekt 2 év időtartamú. Jelenleg folyik a projekt végrehajtásával kapcsolatos közbeszerzési eljárások lefolytatása. A projekt céljairól, további részletekről a következő linkre kattintva tájékozódhatnak.